Това е демонстрация на сила. ПП-ДБ е в отбранителна позиция и това

...
Това е демонстрация на сила. ПП-ДБ е в отбранителна позиция и това
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Борисов излиза на плюс. Всички се борят за любовта му

" Това е проява на мощ. ПП-ДБ е в отбранителна позиция и това е демонстрация на мощ, в която е малко противоречиво получава ли някаква облага от това да се събере с " Възраждане ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. "

Така политологът Първан Симеонов от " Галъп интернешънъл болкан " разяснява пред БНР в петък сутрин отстраняването ден по-рано на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и с гласовете на ПП-ДБ.

За Симеонов свалянето на Желязков е " огледален облик на това, което беше направено с Никола Минчев " и което " реализира противоположен резултат – стегна, активизира последователите на Политическа партия, вместо да ги изпрати по пързалката надолу ".

Според него е допустимо на изборите през юни ПП-ДБ остане трета или четвърта политическа мощ, както подсказват социологически данни. 

" Това е съвсем нова политическа обстановка. Тогава е възможно ГЕРБ, Движение за права и свободи и разнообразни други обединения да помислят за по-спокойно договаряне между тях. Това обаче би било неточност ", счита Симеонов.

По думите му, от друга страна за ПП-ДБ ще бъде " сладка роля " да останат известно време в съпротива.

" В България има три огромни групи гласоподаватели. Едната е на ПП-ДБ, която от време на време бърка във високомерието си и надценява качествата си. Другата е тази на ГЕРБ и Движение за права и свободи, която най-вероятно се опиянява от сегашния миг, в който натриват съвсем всеки ден носа на ПП-ДБ. Има и една трета група, която си търси собственик. Част от нея гласоподава за " Възраждане ", част от нея евентуално ще гласоподава за Григорова, а част от нея може би на следващия ден ще гласоподава за нещо на Румен Радев ", добави той.

Начинанието на Ваня Григорова съгласно Първан Симеонов може да се пояснява и като " прелиминарен вид " на президентския план, " което с този попътен вятър да тръгне напред, по-скоро да отъпче пътека ".

" ПП успя по някакъв чудноват метод, поради характерния си жанр, който нервира доста хора, от време на време на чисто антропологическо равнище, успя по неподозирано бърз метод да настрои всички против себе си.

Понякога дори сътрудниците им от Демократична България мъчно ги понасят ", твърди още Симеонов.

" В момента всеки рита ПП и това невъздържание може да докара до противоположен резултат ", добави той.

Както и да наподобяват изпрани ГЕРБ и Движение за права и свободи, това са 4 години непрестанни политически опити моделът, обвързван с тях, да остане малко по-назад. Много голяма национална фрустрация е 4 години да има доста съществени опити за смяна и тя да не се случва, акцентира политологът.

Той назова " колосален преход " формалното излизане на Движение за права и свободи напред.

" Отново сме в още от същото. Все си приказваме дали Движение за права и свободи може да излезе напред публично. Това постоянно е бил въпросът. (…) И това е идеално комфортна позиция за Борисов, тъй като има и двете порти отворени, балансира – той постоянно е имал едно балканско крило и едно демократично, прозападно крило и когато няма тези два крайници, му е било неловко. Сега всички се борят за любовта му. Със сигурност Борисов излиза на плюс от всичко ", счита Симеонов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР